Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Δειγματική διδασκαλία για εκπαιδευτικούς Μουσικής Δ.Ε. Ανατολικής Αττικής (Γεωργία Μαρκέα)


Επιστολή της Γεωργίας Μαρκέα προς Καθηγητές Μουσικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής για Δειγματική διδασκαλία (Αριθ. Πρωτ. 598/01-10-2012)
 
Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Με αφορμή το νέο διδακτικό πακέτο Μουσικής της Α΄ Γυμνασίου που κυκλοφόρησε πρόσφατα στα σχολεία, θα πραγματοποιηθεί δειγματική διδασκαλία τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012 από τις 12:00 έως τις 14:00.

Η διδασκαλία θα λάβει χώρα στο αμφιθέατρο του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Αθήνας, στο οποίο διδάσκει η κα Μαρία Κοκολάκη. Το σχολείο βρίσκεται στην οδό Φιλήμονος 36-38 πλησίον της στάσης μετρό «Αμπελόκηποι».

Τη δειγματική διδασκαλία μπορούν να παρακολουθήσουν οι καθηγητές Μουσικής που εργάζονται σε σχολεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής. Το θέμα της θα είναι: «Ρυθμικό και Μελωδικό Ostinato: μια σταθερή μουσική αξία».

Μετά τη δειγματική διδασκαλία, η οποία θα διαρκέσει μία σχολική ώρα, θα ακολουθήσει συζήτηση με αφορμή τα θέματα που θα προκύψουν από αυτήν καθώς και την εφαρμογή του νέου πιλοτικού προγράμματος για τη Μουσική (Πρόταση Α΄), το οποίο έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ψηφιακού Σχολείου (http://digitalschool.minedu.gov.gr) σε σχέση με το νέο διδακτικό πακέτο της Μουσικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου