Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Άξιον Εστί από το Μουσικό Σχολείο Ιλίου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Ένα μικρό δείγμα από τις απίστευτες μουσικές στιγμές που μας χάρισε το Μουσικό Σχολείο Ιλίου αυτή τη φορά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο το Σάββατο 20 Απριλίου 2013!

Απόλυτος επαγγελματισμός και απίστευτη ευσυνειδησία καθώς και θαυμαστή μουσικότητα από μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ιλίου! Άλλη μια απόδειξη ότι στα Μουσικά Σχολεία επιτελείται σημαντικότατο έργο παρά τις δύσκολες συνθήκες τις οποίες βιώνουν οι Έλληνες τα τελευταία χρόνια!
Αξιοθαύμαστη η διεύθυνση της συμφωνικής και λαϊκής ορχήστρας και χορωδίας από τον καθηγητή και μαέστρο Γιάννη Πανταζάτο όπως και η διδασκαλία της Χορωδίας από τον καθηγητή τους Αντώνη Παλάσκα μοναδική! Το ίδιο εξαιρετική και η διδασκαλία της λαϊκής ορχήστρας από τον καθηγητή Νίκο Ανεμοδουριώτη!
Οι σολίστες Γιάννης Μεγαλούδης, Ιορδάνης Κουζηνόπουλος, Γρηγόρης Κακούρης και Σάββας Χατζηνικολάου καθώς και ο νεώτερός τους, ο Σταμάτης Αναστόπουλος με την άρτια και τεράστιας δυναμικής φωνή του, ενθουσίασαν τους πάντες!

Στη διδασκαλία και επιμέλεια της Συμφωνικής Ορχήστρας συνέβαλαν επίσης ο Νίκος Σολωμός, η Γκαλίνα Μπράτουσκα, η Σταυρούλα Σαράτση, η Αθηνά Κανταρά, ο Πάνος Βασιλονικολός και η Μαρία Αναγνωστοπούλου.  Στην ορχήστρα έλαβαν ενεργά μέρος οι καθηγητές Άννα Τσιγκούλη (πιάνο), Νίκος Κασιούρας (πιάνο),  Κώστας Νούσιας (φαγκότο),  Αθηνά Κανταρά (κρουστά) και Γιάννης Φωτάκης (τρομπέτα), ενώ στη χορωδία οι καθηγητές  Πηνελόπη Κάππου (Alto), Αγγελική Ρεκούμη (Alto), Στυλιανός Βλασσόπουλος (Τενόρος), Εμμανουήλ Κομνηνός (Τενόρος), Σπυρίδων Σιάσος (Τενόρος), Ιωσήφ Βαλέτ (Τενόρος), Αθανάσιος Βάρσος (Βαρύτονος) και Ευάγγελος Καζαντζής (Βαρύτονος).  

Οι μαθητές και οι καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Ιλίου καταχειροκροτήθηκαν από τους τυχερούς που πρόλαβαν να κρατήσουν εγκαίρως θέσεις και χάρισαν στο τέλος στο ακροατήριό τους δύο ακόμη τραγούδια!
Έκπληκτοι έμειναν από τις μεγαλειώδεις στιγμές που έζησαν, όσοι άκουσαν για πρώτη φορά τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ιλίου να τραγουδούν και να παίζουν μουσική σε τόσο υψηλό καλλιτεχνικά επίπεδο! Όλοι κατάλαβαν καλά γιατί οι δημιουργοί παραχώρησαν ευγενικά τα δικαιώματά τους στους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ιλίου. Ο Μίκης Θεοδωράκης ως συνθέτης έχει συνειδητοποιήσει τις δυνατότητες των μαθητών του σχολείου αυτού και αφουγκράστηκε το όραμά τους μέσα από τη δυναμική ερμηνεία τους. Μακάρι οι ιθύνοντες μαζί με τη μουσική των μαθητών και των καθηγητών των Μουσικών Σχολείων να εισακούσουν και τις προσδοκίες τους!


Γεωργία Μαρκέα
Σχολική Σύμβουλος Μουσικής
με έδρα την Α΄ Διεύθυνση Αθήνας









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου