Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Το «Άξιον Εστί» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο από το Μουσικό Σχολείο Ιλίου



 

Το συμφωνικό έργο «Άξιον Εστί» του Μίκη Θεοδωράκη, σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη θα παρουσιάσουν το Σάββατο 20 Απριλίου στις 7 το απόγευμα το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Μουσικό Σχολείο Ιλίου, στη Μεγάλη Αίθουσα του Βωμού, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Σημειώνεται ότι η παρουσίαση του Άξιον Εστί, του έργου που αποτελεί την εθνική μας «τοιχογραφία», γίνεται για πρώτη φορά από μαθητές, χάρη στην ευγενή παραχώρηση των δικαιωμάτων από το συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μουσική εκδήλωση στην ιστορία του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Εκατόν εξήντα επτά μαθητές και μαθήτριες θα ερμηνεύσουν το Λαϊκό Ορατόριο για Συμφωνική Ορχήστρα, Χορωδία, Λαϊκή Ορχήστρα, Βαρύτονο, Λαϊκό Τραγουδιστή και Αφηγητή, με μαέστρο τον καθηγητή τους Γιάννη Πανταζάτο και τον Αντώνη Παλάσκα στη διδασκαλία της Χορωδίας.
 
 
Η συνάντηση των εφήβων με την κορυφαία σύγχρονη ποιητική και μουσική σύνθεση, ανάμεσα στα αρχαία αγάλματα, γίνεται με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μνημείων (18 Απριλίου), που φέτος είναι αφιερωμένη στην κληρονομιά της Εκπαίδευσης.

Λόγω των περιορισμένων θέσεων, θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Τηλεφωνικές κρατήσεις στο 2132144856 και 2132144858 από 15/4.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου