Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Η Παιδική Χορωδία Rosarte στην Ιόνιο Ακαδημία στην Κέρκυρα (6 Ιουλίου 2013)


Το Σάββατο στις 6 Ιουλίου 2013 στις 8 το βράδυ στην Ιόνιο Ακαδημία στο πανέμορφο νησί της Κέρκυρας, μετά από μια απόλυτα επιτυχημένη εβδομάδα εργαστηρίων/μαθημάτων που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της 4ης Θερινής Ακαδημίας Διεύθυνσης Χορωδίας με καθηγητή τον διεθνούς φήμης μαέστρο Andre Van Der Merwe, παρακολουθήσαμε την Τελική Συναυλία.  Ο Andre Van Der Merwe στη διάρκεια των εργαστηρίων στην κυριολεξία μάγεψε τους συμμετέχοντες χορωδούς όχι μόνο με τα μαγικά μυστικά που τους αποκάλυπτε αλλά και με το ανεξάντλητο και απίστευτα αποτελεσματικό στη μετάδοση της γνώσης, χιούμορ του!
Στην τελική αυτή συναυλία των συμμετεχόντων χορωδών υπό τη διεύθυνση του διεθνούς φήμης μαέστρου Andre Van Der Merwe το Κερκυραϊκό κοινό απόλαυσε και καταχειροκρότησε το θαυμαστό αποτέλεσμα των εργαστηρίων του! 
Επί σκηνής συνέπραξαν η Χορωδία των Συμμετεχόντων στο σεμινάριο, η Νεανική Χορωδία Κέρκυρας και η Χορωδία ROSARTE! Η μεγάλη παιδαγωγός και μαέστρος της Χορωδίας Rosarte, κυρία Ρόζη Μαστροσάββα, συμμετείχε ενεργά επί σκηνής μαζί με τους χορωδούς της -κάτι που έκαναν προς τιμή τους και οι αναντικατάστατες συνεργάτιδές της κυρία Τζένη Σουλκούκη και κυρία Μαρίζα Βαμβουκλή! Η κυρία Ρόζη Μαστροσάββα ως παράδειγμα λαμπρής παιδαγωγού υποκλίνεται μπροστά στο μεγαλείο της μουσικής, δείχνοντας εμπράκτως την πίστη της ότι όλα όσα κι αν γνωρίζει κανείς για τη μουσική ποτέ δεν θα είναι αρκετά! Κι αυτό γιατί, όπως έλεγε και ο διάσημος παιδαγωγός Σνάμπελ, "Η μουσική πάντοτε θα είναι ομορφότερη από ό,τι εμείς την εκτελούμε"...




Η κυρία Ρόζη Μαστροσάββα είναι γνωστή σε όλους μας για το καταπληκτικό έργο που προσφέρει στο χώρο της μουσικής τέχνης στην πατρίδα μας, ως μαέστρος και παιδαγωγός της Παιδικής Χορωδίας Rosarte καθώς και της σπουδαίας χορωδίας του Μουσικού Σχολείου Αλίμου στο οποίο εργάζεται. 




Ο Andre Van Der Merwe είναι διευθυντής της χορωδίας του Πανεπιστημίου του Stellenbosch – Cape Town. Εκτός από τη χορωδία του Πανεπιστημίου του Stellenbosch διευθύνει και μερικές από τις γνωστότερες νεανικές χορωδίες της Νοτίου Αφρικής.



Όσοι βρίσκεστε στην Κέρκυρα σήμερα Κυριακή 7 Ιουλίου 2013 στις 9 το βράδυ μη χάσετε με τίποτα τη συναυλία που θα γίνει στον Καθεδρικό Ναό Duomo των Αγίων Ιακώβου και Χριστοφόρου στην Πλατεία Δημαρχείου με ελεύθερη είσοδο! Η Χορωδία των Συμμετεχόντων στο σεμινάριο, η Νεανική Χορωδία Κέρκυρας και η Χορωδία ROSARTE σκοπεύουν να μας μαγέψουν ξανά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου