Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

H μαγική "Παιδική Χορωδία ROSARTE" στο Μαγικό Βιολί του Νίκου Ξανθούλη και της Μαριβίτας Γραμματικάκη

Πλατεία, σειρά 1η... κάθε Σαββατοκύριακο από τις 14 Δεκεμβρίου 2013 έως και τις 12 Ιανουαρίου 2014  πάντοτε μαγεμένη στο κάθισμα 11... Όλα μαγικά: Μαγικό βιολί, μαγικός συνθέτης, μαγική συγγραφέας και στιχουργός, μαγικοί τραγουδιστές, μαγική ορχήστρα, μαγικός μαέστρος, μαγική χορωδία με μαγική δασκάλα και μαέστρο και μαγεμένοι θεατές!  Μαγικό να βλέπεις μπροστά σου τους δημιουργούς ενός τόσο θαυμαστού έργου!
Τι να πω για τον μαγικό Έντι που κατάφερνε και μένα την πάντοτε κολλημένη στο κάθισμα 11 να με αιφνιδιάζει με τις καταπληκτικές και πάντοτε επίκαιρες ατάκες του αλλά και με το απίστευτο κι αυθεντικό ταλέντο του; Λες και ήταν ένα με τη σκηνή, δεν κατάφερα ούτε μία φορά να τον δω εκτός σκηνής να περπατάει...  Θα νόμιζε κανείς πως ο μοναδικός Ζαφείρης Κουτελιέρης, ως Έντι, φεύγοντας από τη σκηνή, πετούσε και χανόταν στον ουρανό με τη μαγική σκούπα του... 
Τι να πω για τον Βασιλιά (τον Αλέξανδρο Σταυρακάκη); Μοναδική ερμηνεία.  Κάθε φορά τρέχαν τα μάτια μου ποτάμι και ένιωθα τον πόνο του που έχασε τη Βασίλισσα σαν να ήταν αληθινός. 
Τι να πω για τη Ρόζα; Το πρότυπο της τελειότητας. Τη θαύμαζα για την καταπληκτική φωνή και ερμηνεία της αλλά και το πόσο αξιόπιστη ήταν. Τέλεια τραγουδίστρια, ηθοποιός και πραγματική επαγγελματίας καλλιτέχνιδα και μοναδική η Άρτεμις Μπόγρη!  
Τι να πω για τον Πρόκα (τον Νίκο Καραγκιαούρη); Υψηλού βεληνεκούς το τραγούδι του... ανάλογο με το ύψος του (για δίμετρος φαινόταν από το κάθισμα 11, μα... τρίμετρο τον έκανε η φωνή  του). Πονούσαν τα χέρια μου στο χειροκρότημα και όταν ο Πρόκας από τους πρώτους υποκλινόταν στο κοινό κρατούσα τις δυνάμεις μου (όσο μπορούσα), για να μην αδικήσω τους άλλους που θα ακολουθούσαν... 
Τι να πω για τους δύο Αμίρ (Γιάννη Φίλια και Σταύρο Σαλαμπασόπουλο); Εξαίρετοι και αυτοί. Ανατριχιάζαμε κάθε φορά με το "Η ζωή μου αρχίζει με αυτό το βιολί"...
 Όσο για την "Παιδική Χορωδία Rosarte";  Θα πρότεινα να αλλάξει το όνομά της κι από "Παιδική" να το κάνει "Μαγική"!  Όταν γέμιζε η αίθουσα με 55 περίπου παιδιά που τραγουδούσαν το "Μουσικό το καραβάνι" ανάμεσα στο κοινό, δεν ξέραμε πού να κρύψουμε τα δάκρυά μας από τη συγκίνηση μουσικοί και μη, γιατί όλοι λατρεύουμε τη μουσική, και αυτά τα χαρισματικά παιδιά μάς την προσφέρουν πάντοτε τόσο όμορφη όσο εκείνη είναι! 
Θα προσπαθήσω να πείσω τη μαγική δασκάλα και μαέστρο τους, κυρία Ρόζη Μαστροσάββα να μας κάνει σεμινάρια, γιατί πραγματικά μαγεύεται κανείς όχι μόνο με  το αποτέλεσμα της δουλειά της αλλά και παρακολουθώντας την ίδια τη διδασκαλία της!




Πραγματικά, δεν έχω λόγια να περιγράψω το μαγικό αυτό έργο κι όλους αυτούς τους καταπληκτικούς ανθρώπους που μας το χάρισαν. Ακόμη κι αν κατάφερνα να ξεκολλήσω από τη λέξη "μαγικό"  θα κολλούσα  πάλι...  Θα τα έλεγα όλα "θεϊκά"... Γι΄αυτό, σας επισυνάπτω ένα βίντεο ως ένα μικρό δείγμα του τι ζήσαμε εμείς το μαγεμένο κοινό... Εσείς όμως δείτε όσο περισσότερα βίντεο μπορείτε...
Κλείνοντας, θα πω ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους αυτούς τους μαγικούς ανθρώπους που μας μοίρασαν τόσα "τριαντάφυλλα" στην ψυχή μας και θα ευχηθώ μαζί με όλες εκείνες τις ευχές που λέμε μεταξύ μας κάθε χρόνο, να ανεβεί "Το Μαγικό βιολί" ξανά! 

Η μαγική όπερα "Το Μαγικό βιολί"
Μαγική Μουσική: Νίκος Ξανθούλης
Μαγική Συγγραφέας και Στιχουργός: Μαριβίτα Γραμματικάκη
Μαγική Διεύθυνση Ορχήστρας: Ραφαήλ Πυλαρινός
Μαγική Διεύθυνση Παιδικής Χορωδίας Rosarte: Ρόζη Μαστροσάββα
Μαγική Σκηνοθεσία: Λένα Γεωργιάδου
Μαγικά Σκηνικά, κοστούμια, φωτισμοί: Νίκος Πολίτης
Μαγική Κινησιολογία, χορογραφία: Μαρία Αλβανού
Μαγική βιντεοδημιουργία: Δημήτρης Μαυροδήμος

Παίζουν και τραγουδούν μαγικά: 
Αλέξανδρος Σταυρακάκης (Βασιλιάς Οράτιος)
Νίκος Καραγκιαούρης (Πρόκας)
Ζαφείρης Κουτελιέρης (Έντι)
Άρτεμις Μπόγρη (Ρόζα)
Γιάννης Φίλιας και 
Σταύρος Σαλαμπασόπουλος (Αμίρ)


και η μαγική "Παιδική Χορωδία ROSARTE".
 Παίζουν ζωντανά οι μαγικοί μουσικοί της ορχήστρας De Musica: 
Έφη Χριστοδούλου (μαγικό βιολί), Ντόριαν Ίντριζι (μαγικό βιολί), Βικτωρία Φιοράλμπα Κιαζίμη (μαγικό πιάνο), Τζένη Σουλκούκη (μαγικό πιάνο), Χρήστος Ζερμπίνος (μαγικό ακορντεόν), Κωνσταντίνος Σαρδέλης (μαγικό κοντραμπάσο), Άγγελος Μπότσης (μαγική κιθάρα), Διονύσης Κοκόλης (μαγική τρομπέτα) και Ιωάννα Παναγοπούλου (μαγικά κρουστά). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου