Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς Μουσικής για την Αξιοποίηση Μουσικών Λογισμικών (Γεωργία Μαρκέα)

            Σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς Μουσικής για την Αξιοποίηση των Μουσικών Λογισμικών στην Εκπόνηση Βιωματικών Δράσεων και Ερευνητικών Εργασιών (Γεωργία Μαρκέα)

             
             Μετά από έγκριση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής με αριθμό πρωτοκόλλου 15561/18-11-2013 θα πραγματοποιηθούν δύο σεμινάρια με θέμα «Η αξιοποίηση των μουσικών λογισμικών στην εκπόνηση Βιωματικών Δράσεων και Ερευνητικών Εργασιών» και με την ενεργό συμμετοχή ως επιμορφωτή του εκπαιδευτικού Μουσικής κ Μιχάλη Κεφάλα [MA (York), PhD (London), HonFNAM, BA (Hon) Hum (Open)].
Τα σεμινάρια θα λάβουν χώρα στο 1ο ΣΕΚ Αθήνας στην οδό Νέστου 4, στην πλατεία Μαβίλης, Αμπελόκηποι (τρία τετράγωνα ΒΑ της στάσης μετρό «Μέγαρο Μουσικής») την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013 και την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013 από 12:35 έως 14:10.
Στο πρώτο σεμινάριο θα παρευρεθούν οι Εκπαιδευτικοί Μουσικής που υπηρετούν σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Ανατολικής Αττικής και στο δεύτερο σεμινάριο θα συμμετέχουν οι Εκπαιδευτικοί Μουσικής που εργάζονται σε σχολεία της Α’ Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας.
Τα σεμινάρια αυτά αποτελούν μέρος από το Πρόγραμμα Κύκλου Σεμιναρίων με θέμα: «Οι Βιωματικές Δράσεις και οι Ερευνητικές Εργασίες στο ελληνικό σχολείο». Θα ακολουθήσουν άλλα δύο σεμινάρια με το ίδιο ακριβώς θέμα αμέσως μετά τα Χριστούγεννα, ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε όλους τους εκπαιδευτικούς Μουσικής που ανήκουν στις περιοχές στις οποίες έχω αρμοδιότητα να συμμετέχουν σε αυτά.
Στα σεμινάρια αυτά θα πραγματοποιηθούν βιωματικά εργαστήρια σε κατάλληλα εξοπλισμένη αίθουσα με Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές. Στην περίπτωση όμως που οι διαθέσιμοι Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές είναι λιγότεροι από τις πραγματικές ανάγκες του σεμιναρίου, οι εκπαιδευτικοί θα χρειαστεί να τους χρησιμοποιήσουν ανά ομάδες.
Μετά το πέρας του κάθε σεμιναρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς και θα δοθεί χρήσιμο επιμορφωτικό υλικό σε ηλεκτρονική μορφή, γι΄αυτό παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί να φέρουν μαζί τους USB (φλασάκι).
Γεωργία Μαρκέα
Σχολική Σύμβουλος Μουσικής
με έδρα την Α΄ Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου