Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

6η Πανελλήνια Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών από τις 7 έως τις 15 Μαρτίου 2014 στην Καρδίτσα

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού

Η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας αποφάσισε στα πλαίσια του 32ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ να πραγματοποιηθεί η 6η Πανελλήνια Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών από 7 μέχρι 15 Μαρτίου 2014 στην Καρδίτσα υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Στην 6η Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών μπορούν να λάβουν μέρος σχολικές χορωδίες (παιδικές-νεανικές-μεικτές) από σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Οι καλύτερες σχολικές Χορωδίες θα βραβευθούν με τη συμμετοχή τους σε Διεθνή Φεστιβάλ του εξωτερικού.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια του 32ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Καρδίτσας, που αποτελεί κορυφαίο μουσικό και πολιτιστικό θεσμό του Νομού Καρδίτσας.
Στη συνάντηση η κάθε χορωδία μπορεί να καλύψει ένα πρόγραμμα από 10-20 λεπτά ελεύθερης επιλογής, κατά προτίμηση δίφωνα ή τρίφωνα τραγούδια με ή χωρίς οργανική συνοδεία.
Στόχος της εκδήλωσης είναι η καλλιέργεια της Χορωδιακής Τέχνης ως δημιούργημα του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού, η φωνητική εξάσκηση των μαθητών και η ενθάρρυνση των σχολικών μονάδων στη δημιουργία αξιόλογων Χορωδιών οι οποίες μπορούν να εκπροσωπούν την Ελλάδα σε Διεθνή Φεστιβάλ.
Για περισσότερες πληροφορίες οι Χορωδίες, οι Διευθυντές σχολείων και οι Καθηγητές Μουσικής μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, ώστε να λάβουν τον Κανονισμό Συμμετοχής της 6ης Πανελλήνιας Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας.
Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 38 και Ύδρας Τ.Κ. 43100 Καρδίτσα
Τηλ:24410-75440, 24410-42896, Fax:24410-21970,
Ε-mail: nke@otenet.gr
Διευθυντής: Νίκος Ευθυμιάδης
Οι δηλώσεις συμμετοχής λήγουν στις 30 Ιουνίου 2013, γι΄αυτό οι ενδιαφερόμενοι θα ήταν σκόπιμο να έλθουν σε επικοινωνία εγκαίρως.

 
 
 
 

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου