Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2012

Εκδήλωση τιμής στο Ηρώδειο για το έτος Νικηφόρου Βρεττάκου: Συμμετέχει και η Παιδική Χορωδία ROSARTEhttp://www.tanea.gr/latestnews/article/?aid=4750468

Την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου

Εκδήλωση τιμής στο Ηρώδειο για το έτος Νικηφόρου Βρεττάκου! Συμμετέχει και η Παιδική Χορωδία ROSARTE!

  

Η Παιδική Χορωδία ROSARTE από παλαιότερη συναυλία της
 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 18 Μαρτίου 2012


ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 07 Σεπτεμβρίου 2012 από ΤΑ ΝΕΑonline
Μία εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον μεγάλο Λάκωνα ποιητή, Νικηφόρο Βρεττάκο, διοργανώνει την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου η Παλλακωνική Ομοσπονδία Ελλάδος στο Ηρώδειο, με αφορμή τον εορτασμό του έτους Νικηφόρου Βρεττάκου (έχουν περάσει 100 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου ποιητή).

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί τμήμα της ποιητικής δημιουργίας του Βρεττάκου μέσα από τη μουσική του συνθέτη Νίκου Καλλίτση.

Το ποίημα «Γράμμα στο Ρόμπερτ Οπενχάιμερ», πατέρα της ατομικής βόμβας, μελοποιημένο σε μορφή ορατορίου, αποτελεί τον κεντρικό κορμό της εκδήλωσης.

Πλαισιωμένος από έντονα ρυθμικά και μελωδικά στοιχεία ο συγκινησιακά φορτισμένος, δυνατός ποιητικός λόγος αναδεικνύει τη χαρά της ζωής και το αίτημα ενός ειρηνικού κόσμου για τα παιδιά όλης της γης.

Το έργο έχει παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία στο Μόντρεαλ με Γαλλοκαναδούς συντελεστές.

Παράλληλα θα ακουστούν τα έργα του συνθέτη «Αν δε μου 'δινες την ποίηση Κύριε» συμφωνικό ποίημα σε πρώτη εκτέλεση, και τα τραγούδια «Μαζεύω τα πεσμένα στάχυα», «Της Σπάρτης οι πορτοκαλιές» και «Αγάπη».

Ερμηνεύουν η μεσόφωνος Μαρία Ζώη, ο τενόρος Ιωάννης Φράγκος και ο βαρύτονος Γιώργος Ματθαιακάκης. Απαγγέλλει ο Γρηγόρης Βαλτινός.

Τη Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, την Παιδική Χορωδία ROSARTE και τη Χορωδία της ΕΡΤ διευθύνει ο Ανδρέας Πυλαρινός.

Η εκδήλωση αρχίζει στις 21:00 το βράδυ και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Δήμου Αθηναίων.

Τα έσοδα θα διατεθούν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου