Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016

Πρόσκληση για σεμινάριο προς εκπαιδευτικούς Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Γ.Γ. Μαρκέα)

Πρόσκληση για Σεμινάριο προς Εκπαιδευτικούς Μουσικής με θέμα το «Μαθητικό Ραδιόφωνο» στη Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Αγαπητοί/-ες Συνάδελφοι,

Με την επιστολή μου αυτή θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Μουσικής που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 8 Σεπτεμβρίου 2016 από 12:00 έως 14:00 στη Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Όπως ανακοινώθηκε σε προηγούμενη επιστολή μου, με αφορμή την εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής να συμπεριληφθεί η θεματική ενότητα «Μαθητικό Ραδιόφωνο» στα προτεινόμενα θέματα για την υλοποίηση των προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων, διοργανώνω σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής και το European School Radio τέσσερα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς Μουσικής.
Τα τρία πρώτα δίωρα σεμινάρια με θέμα «Μαθητικό Ραδιόφωνο» θα λάβουν χώρα σε κατάλληλα εξοπλισμένη αίθουσα με τριάντα Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές στο 1ο ΕΚ Αθήνας στην οδό Νέστου 4, στην πλατεία Μαβίλης, Αμπελόκηποι και η συμμετοχή των Εκπαιδευτικών Μουσικής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των Διευθύνσεων Α΄ Αθήνας και Ανατολικής Αττικής θα γίνει μετά από δήλωση συμμετοχής τους σε αυτά.
Για τους εκπαιδευτικούς Μουσικής που διδάσκουν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση των Διευθύνσεων Α΄ Αθήνας και Ανατολικής Αττικής (συνολικά 100 εκπαιδευτικοί) το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016 στην Αίθουσα Διδασκαλίας Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (βλ. http://www.mmb.org.gr/page/default.asp?id=7535) από 12:00 έως 14:00. Για το σεμινάριο αυτό δεν είναι απαραίτητο οι εκπαιδευτικοί Μουσικής που διδάσκουν σε σχολεία των διεύθυνσεων Α΄ Αθήνας και Ανατολικής Αττικής να δηλώσουν συμμετοχή. Επειδή όμως η αίθουσα έχει μέγιστη χωρητικότητα 100 ατόμων, παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί να προσέλθουν εγκαίρως προκειμένου να μπορέσουν να βρουν θέση. Σε κάθε περίπτωση θα δοθεί στους παρευρισκόμενους εκπαιδευτικούς χρήσιμο υλικό και το σεμινάριο θα επαναληφθεί μέσα στη σχολική χρονιά 2016-17 αν δεν μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες όλων των ενδιαφερόμενων εκπαιδευτικών Μουσικής.
Το πρόγραμμα του σεμιναρίου με θέμα «Μαθητικό Ραδιόφωνο», που θα λάβει χώρα στη Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ομιλήτριες θα είναι:

1. Γεωργία Γ. Μαρκέα, Σχολική Σύμβουλος Μουσικής,
Post-doc στο Μουσικό Ταλέντο,
post-doc στις Νέες Τεχνολογίες στη Μουσική,
PhD στη Μουσική Εκπαίδευση,
Πανεπιστήμιο Λονδίνου, Institute of Education.
Θέμα εισήγησης: Μαθητικό Διαδικτυακό Ραδιόφωνο και Κοινωνία.

2. Σοφία Λεβαντή, Καθηγήτρια Μουσικής,
Master of Music Performance and Literature, Eastman School of Music,
Rochester, New York, μέλος της Επιστημονικής Εταιρίας European School Radio και πρέσβειρα του Μαθητικού Ραδιοφώνου.
Θέμα εισήγησης: Το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο: Ένα Στοίχημα για την Ελληνική Εκπαίδευση.

Μετά τις δύο ομιλίες, θα ακολουθήσει η ενεργός συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην παραγωγή μιας ολιγόλεπτης ραδιοφωνικής εκπομπής με τη μετάδοση μιας μικρής συναυλίας.

Τα έργα που θα ερμηνευτούν θα είναι τα εξής:
1. Fauré, Gabriel - Berceuse No. 1 from Dolly Suite Op. 56,
έργο για τέσσερα χέρια.
Πιάνο: Σοφία Λεβαντή και Γεωργία Γ. Μαρκέα.
2. «Μόνο».
Μουσική: Λένα Πλάτωνος
Ποίηση: Κώστας Καρυωτάκης.
Τραγούδι: η μαθήτρια του Μουσικού Σχολείου Ιλίου, Κατερίνα Βέρδη.
Συνοδεία στο πιάνο: Γεωργία Γ. Μαρκέα.
Παρακαλούνται οι κ.κ. Διευθυντές των σχολικών μονάδων να ενημερώσουν τους εκπαιδευτικούς Μουσικής ενυπογράφως και να τους διευκολύνουν να παρευρεθούν στο Σεμινάριο, χωρίς να παρεμποδιστεί το έργο του σχολείου.
Μετά το πέρας του Σεμιναρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς καθώς και επιμορφωτικό υλικό σε ηλεκτρονική μορφή. Για αυτό, παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί να μην παραλείψουν να δώσουν στην είσοδο της αίθουσας την ηλεκτρονική τους διεύθυνση, ώστε να τους σταλεί ηλεκτρονικά το υλικό.
Για επιπλέον διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο 6974765321 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση gmarkea@gmail.com.

Σας εύχομαι ολόψυχα να έχετε καλό καλοκαίρι!

Γεωργία Γ. Μαρκέα
Σχολική Σύμβουλος Μουσικής 
με έδρα την Α΄ Διεύθυνση Δ.Ε. Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου