Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016

Πρόσκληση για Δειγματική Διδασκαλία προς Εκπαιδευτικούς Μουσικής (ΠΕ16) της Α΄ Διεύθυνσης Δ.Ε. Αθήνας

Αγαπητοί/-ες Συνάδελφοι,

Σας γνωρίζουμε ότι την Τρίτη 29 Μαρτίου 2016, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 18ου Γυμνασίου Αθηνών  από τις 12:00 έως τις 14:00 θα πραγματοποιηθεί Δειγματική Διδασκαλία με έγκριση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής. Η διδασκαλία έχει θέμα την «Ὠδή ν χορ» και θα την παρακολουθήσουν οι εκπαιδευτικοί Μουσικής που εργάζονται σε σχολεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας. Η καθηγήτρια Μουσικής κα Παρασκευή Μακρινού θα συμμετέχει ενεργά στη δειγματική διδασκαλία ως επιμορφώτρια. Θα ακολουθήσει ανταλλαγή απόψεων για τη διδασκαλία της Μουσικής ανάμεσα στους συμμετέχοντες συναδέλφους εκπαιδευτικούς.
Στη δειγματική διδασκαλία θα προταθεί ένα Μοντέλο Διδασκαλίας της Σχολικής Χορωδίας με πρακτική εφαρμογή στη Χορωδία του 18ου Γυμνασίου Αθηνών.
Η διδασκαλία θα περιλαμβάνει:
Ø  Ασκήσεις διαφραγματικής αναπνοής
Ø  Ασκήσεις ανάγνωσης μουσικής σημειογραφίας
Ø  Ασκήσεις φωνητικής αγωγής
Ø  Παρουσίαση δειγμάτων του ρεπερτορίου της Χορωδίας.


 
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ

ΘΕΜΑ ΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ


ΤΟΠΟΣ ΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016
12:00 έως 14:00

«Ὠδή ν χορ»

Αίθουσα εκδηλώσεων του 18ου Γυμνασίου Αθηνών, Λ. Ιωνίας και Ρως 8, Πατήσια 100 μέτρα από το Σταθμό του Ηλεκτρικού του
Αγ. Ελευθερίου.
Η είσοδος της Αίθουσας εκδηλώσεων είναι από τη Λ. Ιωνίας.

Πληροφορίες:
Γεωργία Γ. Μαρκέα 6974765321


Εκπαιδευτικοί ΠΕ16 (Μουσικής) που εργάζονται σε σχολεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ ΑθήναςΠαρακαλούνται οι κ.κ. Διευθυντές των σχολικών μονάδων να ενημερώσουν τους εκπαιδευτικούς Μουσικής ενυπογράφως και να προβούν στις σχετικές μετατροπές στο πρόγραμμα, ώστε να τους διευκολύνουν να παρευρεθούν στη Δειγματική Διδασκαλία,    χωρίς όμως να παρεμποδιστεί το έργο του σχολείου.
           Μετά το πέρας της δειγματικής διδασκαλίας θα δοθούν βεβαιώσεις                      παρακολούθησης στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς καθώς και επιμορφωτικό υλικό σε ηλεκτρονική μορφή.
           Για επιπλέον διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο 6974765321 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση gmarkea@gmail.com .

Με πολλή εκτίμηση,
Γεωργία Γ. Μαρκέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου