Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Χρυσό Μετάλλιο για την Ελλάδα από την Παιδική Χορωδία Rosarte σε Παγκόσμια Ολυμπιάδα! της Γεωργίας Γ. Μαρκέα


Χρυσό Μετάλλιο για την Ελλάδα σε Παγκόσμια Ολυμπιάδα! της Γεωργίας Μαρκέα

Comments
Κυρ, 20/07/2014 - 09:27 --


Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/arthron/%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CF%8C-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%BF%CE%BB%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%AD%CE%B1#ixzz3806fxE3L 
Follow us: @alfavita on Twitter | alfavita.gr on Facebook


Ένα μεγάλο εύγε στην Παιδική Χορωδία Rosarte που εκπροσώπησε επάξια την πατρίδα μας στην 8η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Χορωδιών και πήρε το χρυσό μετάλλιο!
Η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Χορωδιών είναι ο κορυφαίος διαγωνισμός χορωδιών στον κόσμο και πραγματοποιήθηκε φέτος από τις 9 έως τις 19 Ιουλίου στη Ρίγα της Λετονίας. Στην έναρξη τελετής της Ολυμπιάδας παρέλασαν με τις σημαίες τους 100 κράτη από όλο τον κόσμο και στο διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 500 χορωδίες! Η Παιδική Χορωδία Rosarte διαγωνίστηκε στην απαιτητικότατη κατηγορία «CHAMPION COMPETITION», των χρυσά βραβευμένων χορωδιών από Ολυμπιάδες και διεθνείς διαγωνισμούς στις παιδικές χορωδίες 10-16 ετών (C2).
Πενήντα ένα ταλαντούχα παιδιά με τεράστια αγάπη προς το τραγούδι και τη μουσική καθώς και τη δασκάλα τους, τη μεγάλη παιδαγωγό και μαέστρο κυρία Ρόζη Μαστροσάββα, έφεραν χρυσό μετάλλιο για δεύτερη φορά στη χώρα μας. Η ίδια χορωδία το 2008 πρωτόφερε στην Ελλάδα χρυσό μετάλλιο από την 5η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Χορωδιών που είχε γίνει τότε στο Graz της Αυστρίας.
Τεράστια ήταν η συγκίνηση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» κατά την αναχώρηση της χορωδίας με τα παιδιά να μας δίνουν με μια φωνή την υπόσχεση ότι θα επιστρέψουν στην Ελλάδα μαζί με το χρυσό και αφιερώνοντάς μας το συγκινητικό τραγούδι «Τι θέλω» του Μίκη Θεοδωράκη και του Γεώργιου Δροσίνη με στίχους που τους ταίριαζαν γάντι: «μα όσο ανεβαίνω μόνος να ανεβαίνω». Γιατί πραγματικά η επιτυχία αυτής της χορωδίας μοιάζει αρκετά με τον πηγαιμό του Οδυσσέα στην Ιθάκη, με «Κύκλωπες» και «Λαιστρυγόνες» στο διάβα της, με μεγαλύτερες όμως τις οικονομικές δυσκολίες.
Αλλά η επιστροφή της χορωδίας στην Ελλάδα, μετά τον πηγαιμό της στην «Ιθάκη», ήταν ακόμη πιο συγκινητική και απρόσμενη για τις τόσο αντίξοες συνθήκες που όλοι βιώνουμε. Με δάκρυα χαράς στα μάτια τα παιδιά τραγούδησαν τον Εθνικό μας Ύμνο που στα αλήθεια τίμησαν με το τόσο σημαντικό τους επίτευγμα! Μεγάλο μυστικό της επιτυχίας τους αυτής, εκτός φυσικά από την πολλή δουλειά, είναι η δασκάλα τους, η κυρία Ρόζη Μαστροσάββα με την καταπληκτική διδασκαλία της. Είναι απόλαυση να παρακολουθεί κανείς, όχι μόνο τις συναυλίες της Παιδικής Χορωδίας Rosarte αλλά και τις πρόβες, όπου η κυρία Ρόζη αποδεικνύει εμπράκτως το θαύμα που μπορεί να φέρει η διδασκαλία! Γιατί η κυρία Ρόζη αποτελεί πραγματικό φαινόμενο λαμπρής καθηγήτριας.
Κι όμως, η κυρία Ρόζη Μαστροσάββα που εργάζεται ως καθηγήτρια σε Μουσικό Σχολείο της Αττικής, αν και δύο φορές Ολυμπιονίκης στη διδασκαλία και διεύθυνση Παιδικής Χορωδίας και με διεθνώς αναγνωρισμένο κύρος, κατέχει στο ελληνικό δημόσιο τον χαμηλότατο βαθμό Ε΄…
Η επιτυχία της χορωδίας Rosarte είναι ένα αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς από ‘Έλληνες που στις μέρες μας ζουν κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες. Όμως, αποδεικνύει ακόμη μια φορά ότι το ελληνικό κράτος αξίζει να υποστηρίξει ουσιαστικά (ηθικά και οικονομικά) τη μουσική εκπαίδευση, γιατί στη χώρα μας μπορούν να συμβούν ανάλογα θαύματα από τους πάντοτε εξαιρετικά καταξιωμένους εκπαιδευτικούς Μουσικής και τα Ελληνόπουλα που φοιτούν σε δημόσια σχολεία, που όπως έχει αποδειχτεί από έρευνες στη χώρα μας, όλα έχουν μουσικό ταλέντο!
Ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης προς την τεράστια χαρά που μας χάρισαν αυτοί οι χρυσοί Ολυμπιονίκες, θα ήταν οι μικρότεροι στην ηλικία Ολυμπιονίκες να έχουν το δικαίωμα να εισάγονται στα μουσικά σχολεία της χώρας μας άνευ εξετάσεων, και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία Ολυμπιονίκες να έχουν κάποιο bonus στην εισαγωγή τους στα μουσικά πανεπιστήμια της χώρας, όπως αξίζει άλλωστε σε κάθε Ολυμπιονίκη! Όσο για την κυρία Ρόζη Μαστροσάββα, σίγουρα της αξίζει να πάρει άμεσα τον βαθμό Α΄ και να αμειφθεί ανάλογα με το διεθνώς αναγνωρισμένο κύρος της στην πατρίδα της που τόσο σέβεται και τιμά η ίδια με την απίστευτη προσφορά της!
Ευχαριστώ και συγχαίρω μέσα από την ψυχή μου την κυρία Ρόζη Μαστροσάββα και τους συνεργάτες της, την πιανίστα κυρία Τζένη Σουλκούκη και τη χορογράφο κυρία Έλενα Γεροδήμου και φυσικά τα μέλη της χορωδίας της, γιατί με έκαναν να νιώσω άλλη μια φορά πραγματικά υπερήφανη που είμαι κι εγώ Ελληνίδα, όπως η κυρία Ρόζη και τα χρυσά της παιδιά: τα Ελληνόπουλα, τα παιδιά όλων μας!
Τα παιδιά από την Παιδική Χορωδία Rosarte που συμμετείχαν στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Χορωδιών το 2014 στη Λετονία είναι τα εξής:
ΑΒΡΑΜΙΔH ΕΛΕΝΗ, ΑΛΑΜΑΝΗ-ΝΑΘΑΝΑΗΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΑΛΑΜΑΝΗ-ΑΘΑΝΑΗΛΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ, ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ ΟΡΦΕΑΣ, ΑΛΥΦΑΝΤΗ ΕΛΕΝΗ, ΑΛΩΝΙΣΤΙΩΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ, ΒΕΡΔΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΓΟΥΝΑΡΗ ΕΛΛΗ-ΙΩΑΝΝΑ, ΕΒΑΝΣ ΑΝΔΡΙΑΝΑ, ΕΒΑΝΣ ΘΩΜΑΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗ ΜΑΡΙΑ, ΕΥΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, ΖΕΡΒΑΝΟΣ ΔΑΜΙΑΝΟΣ-ΙΩΑΝΝΗΣ, ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΟΦΙΑ, ΘΕΟΤΟΚΑ ΕΙΡΗΝΗ, ΙΑΚΩΒΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ, ΚΑΛΟΥΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΚΑΠΠΟΥ ΜΕΛΑΝΙΑ, ΚΟΜΙΣΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, ΚΟΥΤΣΟΝΑΣΙΟΥ MΑΡΙΑ, ΛΑΧΑΝΑ ΜΑΡΙΑ, ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ AΙΜΙΛΙΑ, ΜΑΘΙΟΥΛΑΚΗΣ ΣΤEΦΑΝΟΣ-ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ, ΜΑΘΙΟΥΛΑΚΗ ΑΝΤΩΝΙΑ-ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ, ΜΑΛΑΝΔΡΑΚΗ ΝΕΦΕΛΗ-ΚΑΛΛΙΟΠΗ, ΜΑΛΦΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ, ΜΕΛΑΝΗ ΑΡΕΤΗ ΗΛΙΑΝΑ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ-ΚΟΥΤΣΟΥΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ-ΚΟΥΤΣΟΥΛΗ ΙΩΑΝΝΑ, ΜΙΧΑΛΑΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΜΠΕΛΛΙΑ ΕΙΡΗΝΗ-ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΜΠΟΥΛΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΜΠΩΚΟΥ ΓΙΑΝΕΛΛΗ ΕΛΠΙΔΑ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ-ΑΓΓΕΛΙΚΗ, ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ, ΣΚΟΠΕΤΕΑ ΝΕΦΕΛΗ, ΣΤΕΦΑΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ-ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ, ΤΕΡΖΙΔΗ ΔΑΝΑΗ – ΧΛΟΗ, ΤΡΑΧΙΛΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ-ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ, ΤΣΙΑΚΑΛΟΥ ΘΑΛΕΙΑ-ΟΛΓΑ, ΤΣΙΑΚΑΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, ΤΣΙΚΛΕΑ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ, ΤΣΩΜΟΥ ΙΩΑΝΝΑ, ΤΣΩΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ-ΜΑΡΙΑ, ΦΟΥΡΛΕΜΑΔΗ ΣΤΑΜΑΤΙΑ, ΧΑΛΒΑΤΖΗ ΡΕΑ, ΧΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ, ΧΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ.
Τα τραγούδια με τα οποία διαγωνίστηκαν ήταν τα εξής:
1) Joyful, Joyful (L.V.BEETHOVEN σε επεξεργασία του Andrè van de Merwe)
2) God so loved the World (Bob Kauflin)
3) Ave Verum Corpus (Fr. Poulènc)
4) Θρηνωδία Lamentation (Πάνος Κοσμίδης σε στίχους Mυρτιώτισσας / A' παγκόσμια εκτέλεση).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου