Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Μουσικής στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης (Γεωργία Μαρκέα)


    Αγαπητοί Συνάδελφοι,
    Σας γνωρίζουμε ότι την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013 από τις 12:00 έως τις 14:00 θα πραγματοποιηθεί Σεμινάριο για Εκπαιδευτικούς Μουσικής, που υπηρετούν στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Α’  Διεύθυνσης Αθήνας και της Ανατολικής Αττικής. Το σεμινάριο θα λάβει χώρα στο Αμφιθέατρο του Μαρασλείου Διδασκαλείου Δημοτικής Εκπαίδευσης στην οδό Μαρασλή 4 (κοντά στη στάση μετρό «Ευαγγελισμός»).
    Το θέμα του σεμιναρίου θα είναι «Το μάθημα της Μουσικής στα σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα» και διοργανώνεται στο πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων «Στήριξη των Σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα» στους Άξονες Προτεραιότητας 1, 2 και 3 του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Διά βίου Μάθηση, EΣΠΑ 2007-2013».
    Το σεμινάριο αφορά όλους τους εκπαιδευτικούς Μουσικής, καθώς οι συνάδελφοι του κλάδου μας δύνανται, ανεξαρτήτως βαθμίδας, να εργαστούν σε σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα. Επιπλέον, εκτός από την εισήγησή μου με θέμα «Το μάθημα της Μουσικής στα σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα», θα πραγματοποιηθούν δύο δειγματικές διδασκαλίες, στις οποίες δύο ομάδες από τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς Μουσικής θα έχουν ρόλο «μαθητών», και θα δοθεί χρήσιμο επιμορφωτικό υλικό σε όλους τους συναδέλφους.
    Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα του σεμιναρίου έχει ως εξής:

1. «Το μάθημα της Μουσικής στα σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα»: εισήγηση από τη Γεωργία Μαρκέα, Σχολική Σύμβουλο με έδρα την Α΄ Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας.
2.    «Παραμυθοκαμώματα και τραγουδίσματα»: δειγματική διδασκαλία με επιμορφώτρια εκπαιδευτικών την κα Καλλιρόη Τσαμτσούρη, εκπαιδευτικό Μουσικής στο 6/θ Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Αθηνών (Π.Σ.Π.Α.).
3.     «Αυτοσχεδιασμοί για τέσσερα χέρια - μια διδακτική πρόταση ηχητικής διερεύνησης και αλληλεπίδρασης στο πλαίσιο ενός χρωματικού μεταλλόφωνου»: δειγματική διδασκαλία με επιμορφώτρια εκπαιδευτικών την κα Χρυσάνθη Ζεπάτου, εκπαιδευτικό Μουσικής στο 1ο 12/θέσιο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών (Μαράσλειο).
 4.     Ανταλλαγή απόψεων για το μάθημα της Μουσικής στα σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα.

    Οι εκπαιδευτικοί που έχουν εργαστεί σε σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα παρακαλούνται, εφόσον το επιθυμούν, να στείλουν εγκαίρως (μέχρι τις 18 Ιουνίου 2013) στην ηλεκτρονική μου διεύθυνση (gmarkea@gmail.com) προβλήματα που ενδεχομένως αντιμετώπισαν και προτάσεις τους, οι οποίες θα μπορούσαν να διευκολύνουν τη διδασκαλία και την εκμάθηση της Μουσικής στο συγκεκριμένο τύπο σχολείου. Οι απόψεις τους αυτές, εφόσον φυσικά οι ίδιοι το επιθυμούν, θα παρουσιαστούν σε  παρουσίαση PowerPoint την ημέρα του σεμιναρίου. Επίσης, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι πάντοτε περιμένω στην ηλεκτρονική μου διεύθυνση τις προτάσεις σας για την πραγματοποίηση δειγματικής διδασκαλίας από εσάς και ότι στο ιστολόγιό μου (http://gmarkea.blogspot.gr/) θα βρίσκετε θέματα που σας ενδιαφέρουν  και θα μπορείτε να ενημερώνετε τους συναδέλφους μας για εκδηλώσεις που διοργανώνετε.
  Στο σεμινάριό μας αυτό θα παρευρεθούν σημαντικά στελέχη της εκπαίδευσης και θα προωθηθούν οι απόψεις μας προφορικώς αλλά και γραπτώς προς τους ιθύνοντες, προκειμένου να αναβαθμιστεί το μάθημα της Μουσικής στο ελληνικό σχολείο.
    Παρακαλούνται οι κ.κ. Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων να ενημερώσουν ενυπογράφως τους εκπαιδευτικούς του σχολείου τους και να κάνουν τις σχετικές μετατροπές στο πρόγραμμα, ούτως ώστε να τους διευκολύνουν να παρευρεθούν στο Σεμινάριο.
. Μετά το πέρας του σεμιναρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς και θα δοθεί χρήσιμο επιμορφωτικό υλικό σε ηλεκτρονική μορφή, γι΄αυτό παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί να φέρουν μαζί τους USB (φλασάκι).


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς και πολλή εκτίμηση,



Γεωργία Μαρκέα
Σχολική Σύμβουλος ΠΕ16.01 (Μουσικής)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου